Home Osnove Islam Kako se spreobrniti v islam in postati musliman? Vključena pomoč v živo!

Kako se spreobrniti v islam in postati musliman? Vključena pomoč v živo!

Kako se spreobrniti v islam in postati musliman

Torej vam je všeč, kar ste se naučili o islamu? Prišli ste do spoznanja, da ni ničesar vrednega čaščenja razen Allaha in da je On tisti, ki ga moramo častiti brez partnerjev. Razumete, da nas Allah ne bo pustil v temi, ne da bi nam pokazal, kako naj živimo. No, ta članek je bil sestavljen posebej za vas. Na ta članek niste naleteli po naključju, temveč vas je na to mesto vodil vaš Stvarnik, Allah.

Verjetno ste molili za vodenje in na ta način vam je Allah odgovoril na vašo molitev in inšAllah (če bo Bog hotel) ste sedaj pripravljeni, da postanete musliman oziroma muslimanka.

Torej, kako gre? Pravzaprav je zelo preprosto. Ni se potrebno krstiti, ni nenavadnih obredov ali elegantnih ceremonij.

Musliman (muslimanka) postanete zgolj s tem, ko razglasite svojo vero v islam. To je to! Enostavno, kajne? Ta izjava vere se imenuje Šahada (razglasitev vere) in je prvi steber islama. V teh dveh izjavah, ki predstavljata vašo Šahado, so zajeta vsa islamska prepričanja.

AŠHADU AN LA ILAHA IL-LAL-LAH,
VA AŠHADU AN-NA MUHAMMADAN ABDUHU VA RASULUH.

Te arabske besede pomenijo, »Pričam, da ni ničesar vrednega čaščenja razen Allaha, in pričam, da je Muhammad Njegov služabnik in poslanec.«

Ko pričate, »La ilaha il-lal-lah”, dobesedno rečete, da ne obstaja drugega Boga razen Allaha. Beseda za Boga v arabščini je “Ilah”, kar pomeni nekaj, kar je vredno čaščenja. Torej, na koncu, trdite, da ni nihče vreden čaščenja, razen tisti, ki ga je vreden, Allah, Bog, stvarnik nebes in Zemlje.

Ko pričate, “Muhammadan abduhu va rasuluh”, dosežete dve stvari, in sicer, da je Muhammad (mir in blagoslov z njim) služabnik, častilec in Allahov poslanec.

Zakaj je to pomembno? Ljudje so v preteklosti napačno obravnavali nekatere Allahove poslance in jih častili poleg ali namesto Allaha. Torej ta izjava dodatno potrjuje, da je čaščenje samo za Allaha.

Drugič, s tem, ko pričate, da je Muhammad (mir in blagoslov z njim) Allahov poslanec, sprejemate sporočilo, ki mu je bilo dano, Kuran, pa tudi stvari, ki jih je učil, in primere, ki jih je postavil za nas.

Prestop v islam prav tako pomeni, da sprejemate stebre verovanja, in sicer stvari, v katere mora verovati musliman:

 • Allah: Edini Bog brez partnerjev ki je vreden čaščenja.
 • Angeli: Božja stvarstva – vedno podrejena Njemu
 • Razodetja: Priročniki ki jih je Vsemogočni Bog razodel poslancem da bi ljudem pomagal živeti duhovno in vzvišeno življenje.
 • Poslanci: Od Adama do Noeta Mojzesa in Jezusa do zadnjega poslanca Muhammada (mir in blagoslov z vsemi). Vsi so bili poslani z istim sporočilom o’čaščenju Enega Boga’.
 • Sodni dan: Zadnji dan ko bodo ljudje odgovarjali za svoja dejanja.
 • Predestinacija: Sprejetje da Bog ve kaj se je zgodilo v preteklosti pozna prihodnost in je tisti ki odloča o vseh stvareh v življenju.

Prav tako sprejmete pet stebrov islama, in sicer muslimanova dejanja, katera so:

 • Šahada: Pričanje vere.
 • Salat: Dnevne molitve.
 • Zakat: Letna miloščina.
 • Saum: Post v mesecu Ramadanu.
 • Hadž: Romanje v Meko
 • katerega mora musliman opraviti enkrat v življenju
 • če je fizično in finančno sposoben.

Sedaj, ko popolnoma razumete, kaj pomeni postati musliman, ste pripravljeni, da izgovorite svojo Šahado.

Morda v vaši bližini nimate muslimanskih prijateljev ali pa ne veste, kako stopiti v stik z lokalno mošejo.

Z veseljem vam bomo pomagali pri vašem prehodu v islam. V živo klepetajte z enim izmed naših “Live Chat” agentov, kliknite tukaj, za “Klepet v živo zdaj!

Alternativno pa se lahko naročite za klic in z veseljem bomo stopili v stik z vami po telefonu in vam pomagali pri postopku prehoda. Kontaktirajte nas z vašo telefonsko številko, lokacijo in sporočite najugodnejši čas za klic.

Če bi Allah izbrisal vsak greh, ki ste ga storili v svojem življenju v zameno za iskreno Šahado, bi to bil odličen posel? No, Allah vam ponuja še boljši posel. Ne samo, da bo izbrisal vse grehe, ki ste jih kdaj storili v svojem življenju, ampak bo vzel te grehe in jih spremenil v nagrade ter vam jih vrnil. Torej ne samo, da začnete svoje življenje od tega trenutka brez greha, ampak začnete novo življenje z vsemi temi nagradami, s katerimi ste bili pravkar blagoslovljeni. To je gotovo odličen posel, kajne? No, še več je.

Želite vedeti, kaj dobi zadnja oseba, ki vstopi v Raj? Preden vam povemo, kaj dobi, naj pojasnimo, kdo to je. Zadnji, ki bo prišel v Raj, je tisti, ki v svojem življenju ni storil nobenega dobrega, razen, to, da je razglasil svoje pričanje vere v islam, Šahado in takoje bil poslan v pekel, da se odkupi za svoje grehe. Kakšna je pravična nagrada za to osebo? Bi bil zadovoljen z dvorcem v Raju? Kaj pa z celim mestom? Bi ga to osrečilo? Kaj pa celotna država zase? Država? Kaj pa celotna Zemlja? To bi zagotovo zadovoljilo še tako pohlepnega človeka.

Allah obljublja, da bo zadnja oseba, ki bo prišla v Raj, imela desetkrat več v velikosti naše Zemlja in vse, kar je na njej. Vse to, le za iskreno pričanje vere!

Ko izgovorite Šahado, uradno postanete musliman/ka. Vsi vaši pretekli grehi niso le odpuščeni, ampak so spreobrnjeni v nagrade. Ste brez grehov, tako, kot novorojenček. Ker ste zdaj v tako čistem stanju, je to najboljši čas, da naredite veliko Dov (osebna molitvena prošnja), kjer lahko prosite Allaha, da vam pomaga na vaši poti, in da vas in vašo družino še naprej vodi.

Allah vas je blagoslovil, s tem, ko vas je vodil do načina življenja, katerega je ustvaril za vas. Izbral vas je izmed miljard drugih, da bi se mu približali in da živite svoje življenje na način, ki mu je v zadovoljstvo. Prvih nekaj dni bo morda malce pretresljivih, zato vam priporočamo, da obiščete NewMuslimAcademy.org in se brezplačno vpišite. New Muslim Academy je bila ustvarjena za nove muslimane, tako kot ste vi, da vam korak za korakom pomaga, da bo vaša celostna izkušnja enostavnejša.

Če še niste izrekli Šahade, vas pozivamo, da resno preučite islam in razmislite o tem, da nas v bližnji prihodnosti obiščite, da vam bomo pomagali razčistiti ovire in prestopiti v islam. Konec koncev, obstaja razlog, da ste danes tukaj. Povabilo je vedno odprto.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali želite prestopiti v islam, klepetajte v živo z enim izmed naših strokovnjakov, kliknite tukaj, za pričetek svoje seje klepeta v živo zdaj.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…