Home Osnove Islam Kako lahko postanem musliman?

Kako lahko postanem musliman?

2
Kako lahko postanem musliman

Sprejetje islama je preprost postopek. Enostavno rečete:

“Pričam, da ni nobenega Boga vrednega čaščenja, razen Vsemogočnega Boga in pričam, da je Muhammad Božji poslanec.”

Ko izrečete te preproste besede s prepričanjem vstopite v vero islam. To je izjava, ki jo znana kot pričanje vere.

Arabska beseda ‘islam’ pomeni podreditev in izhaja iz besede, ki pomeni ‘mir’. Kot taka vera islam uči, da se mora človek za dosego resničnega duševnega miru pokoriti Bogu. Musliman predstavlja osebo, ki se pokori Božji volji.

Islam ni nova vera, saj je bila pokornost Božji volji (tj. islam) za Boga vedno edina sprejemljiva vera. Zaradi tega je islam prava ‘naravna vera’ in je isto večno sporočilo, ki se je skozi stoletja razodevalo vsem Božjim poslancem in glasnikom vere.

Glavno sporočilo vseh poslancev je od nekdaj bilo, da obstaja le Eden pravi Bog in samo Njega je potrebno častiti. Ti poslanci vključujejo Noeta, Abrahama, Mojzesa, Davida, Salomona, Janeza Krstnika in Jezusa, mir z vsemi.

In pred teboj nismo poslali nobenega poslanca, ne da bi mu razodeli, da zares ni boga razen Mene, zato Me častite. [Plemeniti Kur’an 21:25]

Prednosti spreobrnitve v islam

Doseganje notranjega miru

V svetu kjer prevladuje materializem so ljudje nezadovoljni in duhovno prazni. Pokoritev naše volje Božji volji, vodi k nečem, kar iščejo vsi: notranji mir in spokojnost. Ljudje imamo dve komponenti, ena je naše fizično telo in druga je duša. Fizično telo se prehranjuje s hrano, duša pa za svoje zadovoljstvo potrebuje povezavo z Bogom. Čaščenje Boga duši daje zadovoljstvo.

Tisti, ki verujejo in katerih srca se umirijo ob omembi Allaha. Samo z omenjanjem Allaha se resnično umirijo srca. [Plemeniti Kur’an 13:28]

Neposreden odnos z Bogom

S sprejetjem islama človek oblikuje osebni in neposredni odnos z Bogom. Ta tesna povezanost z Bogom bo vodnik skozi izzive in preizkušnje tega in prihodnjega življenja. Zavedanje, da je Bog vsak trenutek z nami, je neizmerno olajšanje in kadarkoli se v življenju soočimo z izzivi, lahko zaupamo, da nam jih bo On rešil.

Prav zares za Allahove varovance ni strahu in oni se ne žalostijo. [Plemeniti Kur’an 10:62]

Odkritje namena svojega življenja

Sprejetje islama pomeni, da ste na poti k izpolnitvi smisla vašega življenja. Razlog, zakaj nas je Bog ustvaril, je, da Ga častimo. Islam nas uči, kako častiti Boga in se Mu približati:

In nisem ustvaril džinnov in ljudi razen zato, da Mene častijo. [Plemeniti Kur’an 51:56]

Odpuščanje vseh grehov

Po sprejetju islama so vam odpuščeni vsi prejšnji grehi. Nov musliman je kot novorojenec. Kakršenkoli greh ste storili, ne glede na to, kolikokrat ali kako velik je bil, Bog vam ga lahko oprosti. Bog rad odpušča; ljudje se morda naveličajo prositi, toda Bog se nikoli ne naveliča dajanja.

Reci: “O, sužnji Moji, ki ste pretirano grešili nad seboj, ne obupajte nad Allahovo milostjo. Resnično Allah odpušča vse grehe. On je zares Tisti, Ki odpušča, in je Najbolj Usmiljeni. [Plemeniti Kur’an 39:53]

Večna blaženost

Največja prednost je, da je muslimanom Bog obljubil nagrado večnega Raja (Nebesa). Tisti, ki bodo prejeli blagoslov Raja, bodo večno živeli v blaženosti brez kakršne koli bolezni, bolečine ali žalosti. Bog bo zadovoljen z njimi in oni bodo zadovoljni z Njim. V Raju so užitki, ki jih nobeno oko še ni videlo, nobena ušesa slišala in katera si noben um ni predstavljal. To bo resnično življenje, ne zgolj duhovno, ampak tudi fizično.

Vsaka oseba bo okusila smrt in v popolnosti vam bo poplačano tisto, kar ste si prislužili, šele na Dan vstajenja. Kdor bo odmaknjen od Ognja in deležen vstopa v Raj, tak je že uspel. In tuzemsko življenje je zgolj varljivo uživanje. [Plemeniti Kur’an 3:185]

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…