Home Blog Slovenci in islam 7 stvari, ki jih nisem pričakovala, ko sem se spreobrnila v islam

7 stvari, ki jih nisem pričakovala, ko sem se spreobrnila v islam

7 stvari, ki jih nisem pričakovala, ko sem se spreobrnila v islam

Po dolgih letih preučevanja vere in končnem zaključku, da je islam edina vera, ki je moji naravi in temu, česar sem želela postati v Božjih očeh imela smisel, sem se spreobrnila v islam. Moje življenje se je drastično spremenilo. In čeprav sem potrebovala približno tri leta, da sem prišla do te odločitve in razmišljala o vseh stvareh, ki jih puščam za sabo in vseh drugih, ki jih bom vključila v svoje življenje, se mi niti sanjalo ni, kako zelo drugačno bo moje življenje. Niti sanjalo se mi ni. Sestavila sem seznam (nekaterih) stvari, ki jih nikoli nisem pričakovala.

#7 Nisem pričakovala, da bom vzljubila muslimanska oblačila

Mislila sem, da nositi hidžab pomeni, da se bom morala zaviti v grde in nekreativne obleke. Medtem, ko sem si po eni strani želela imeti to razkošje, da sama nadzorujem svojo ženskost in svojo podobo kažem le tistim, ki jih izberem, se po drugi strani, nisem hotela odreči svojemu stilu. Nič ni narobe s tem, če se hočeš obleči v enobarvna oblačila, v primeru, da ti to ugaja, ampak to enostavno ni zame. Ljubim barve in sem zelo kreativno dekle, všeč mi je moda. Naučila sem se, da se mi ni bilo potrebno odpovedati svojemu lastnemu stilu, ker sem si želela nositi spodobna oblačila. Spodobnost ne pomeni, da se moraš odreči svojemu stilu. To odkritje me je zelo razveselilo.

#6 Nisem pričakovala, da obstaja toliko različnih znamk islama

Nisem pričakovala, da bo vsak musliman, ki ga bom srečala, želel, da sledim njegovi posebni znamki islama. To zmede nove brate in sestre, ki se spreobrnejo v islam. Vse, kar morate storiti je, da preverite, preverite, preverite! Poznajte! Svoje! Vire! Čudovita stvar v islamu je, da je vsaka stvar dokumentirana in preverjena. Jaz sem se tega naučila stežka. Ko sem se spreobrnila, sem mislila, da bo vsak musliman vedel več od mene. In večina tudi je, ampak obstajajo tudi muslimani, ki zelo strastno zagovarjajo svojo znamko islama, katero so njihovi starši slepo prevzeli od svojih staršev in tako naprej. Tako muslimani in ne – muslimani, vedno se obrnite k viru in vprašajte svojega soseda muslimana, za vire teh “islamskih dejstev”, ki vam jih poskuša prodati. Če jih bo ta prošnja razjezila, se obrnite stran. Težavo imajo s ponosom.

#5 Nisem pričakovala, da bom prihranila toliko časa z vsakodnevnimi borbami z lasmi

Pred islamom sem tedensko porabila približno 5 ur za negovanje svoje grive. V 12 letih nošenja hidžaba pa sem porabila tedensko le eno uro, da je moja pričeska izgledala lepo za mojega moža (ok, morda 30 minut, oprosti mož). Prihranila sem približno 4000 let samo z nego las. (Matematika mi gre dobro!). Da ne omenjam opustitev obsežnega programa ličenja. To je fantastično!

#4 Nisem pričakovala, da se bo od mene pričakovalo, da spremenim svoje ime

Moje ime je popolnoma v redu, hvala. “Tereza”. Pomeni, tista, ki žanje, kar je posejala. Je lahko kakšno ime še bolj “muslimansko” kot to? Mimo grede, Sahabi niso spreminjali svojih imen, ko so postali muslimani. Njihova imena so postala muslimanska in tako je bilo tudi v mojem primeru in lahko je tudi v vašem.

#3 Nisem pričakovala, da se bo preverjala prisotnost

Nisem pričakovala, da bom del skupnosti. Ko sem bila del večine v moji državi, mi skupnost ni bila blizu. Nisem pričakovala, da bodo mojo udeležbo v skupnosti spremljali, me spraševali in me skrbno preverjali. Kje si bila prejšnjo Džumo? Zakaj nisi prišla na vsakodnevna jutranja in večerna predavanja? Zakaj nisi prišla na druženje za Eid? Vse dobro namerno, ampak, česar ne razumejo je to, da sem volk samotar. Včasih se rada udeležim predavanj in prireditev, ampak prav tako potrebujem svoj osebni prostor.

#2 Nisem si mislila, da se bo od mene pričakovalo, da bom strokovnjak za politiko na Bližnjem vzhodu

Nikoli nisem bila in še vedno nisem in za to nimam nobene želje. In najverjetneje tudi vi ne. Če ima nekdo močna stališča, ga to ne naredi strokovnjaka, samo, da veste.

#1 Nisem pričakovala, da bom ljubljena

Nisem pričakovala, da me bodo popolni neznanci v vsakem majhnem kraju ali velikem mestu, ki ga obiščem, takoj vzljubili samo zato, ker si delimo ljubezen do Allaha. In nisem pričakovala, da bom tudi sama čutila enako.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…