Home Osnove Znanost Kur’an o izvoru vesolja

Kur’an o izvoru vesolja

izvor vesolja

Znanost o sodobni kozmologiji, tako imperična kot teoretična, jasno kaže, da je bilo nekoč celotno vesolje le oblak dima (tj. Neprozorna, zelo gosta in vroča plinasta snov). To je eno izmed nespornih načel standardne sodobne kozmologije. Znanstveniki lahko sedaj opazujejo nove zvezde, ki nastajajo iz ostankov tega dima. Svetleče zvezde, ki jih vidimo ponoči, so bile, tako kot ostalo vesolje, v tej ‘dimasti’ snovi. Bog je rekel v Kur’anu:

“Nato se je obrnil k nebu, ko je bilo še dim..” [Plemeniti Kur’an 41:11]

Ker so Zemlja in nebesa nad njo (sonce, luna, zvezde, planeti, galaksije, itd.) nastali iz tega istega dima, sklepamo, da so bila Zemlja in nebesa ena povezana enota. Potem so se iz tega homogenega dima oblikovali in ločili eden od drugega. Bog je rekel v Kur’anu:

Mar neverniki ne vedo, da so bila nebesa in Zemlja ena celota, pa smo ju ločili… [Plemeniti Kur’an 21:30]

Profesor Alfred Kroner je eden izmed svetovno znanih geologov. Je profesor na oddelku geoznanosti na Univerzi v Mainzu v Nemčiji. Profesor Kroner pravi:

Razmišljam od kod je izhajal Muhammad.. Mislim, da je skoraj nemogoče, da bi lahko vedel za stvar, kot je skupni izvor vesolja, saj so znanstveniki šele v zadnjih nekaj letih z zelo kompleksnimi in naprednimi tehnološkimi metodami odkrili, da je to, kar je rekel Muhammad pred toliko leti resnično dejstvo.

Rekel je tudi:

Mislim, da nekdo, ki ni vedel ničesar o nuklearni fiziki pred štirinajstimi stoletji, ne bi bil sposoben v svojem lastnem razumu najti povezave med Zemljo in nebesi, in sicer da imajo skupni izvor.

Usmeri svoj pogled proti nebu, ki obkroža Zemljo. Ste kdaj opazovali oblake? Kaj sploh so?

Kur’an o oblakih

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…