Home Vprašanja Plemeniti Kur'an Dokažite, da Kur’an prihaja od Boga

Dokažite, da Kur’an prihaja od Boga

Ali lahko dokažemo da je Kuran od Boga

Ali lahko dokažete, da je Kur’an od Boga?


Muslimani imamo nekaj, kar ponuja najbolj jasen dokaz od vseh – Plemeniti Kur’an. Na celem svetu ne obstaja knjiga, ki bi mu bila podobna. Povsem popoln je v arabskem jeziku. Nima nobenih napak v slovnici, pomenu ali kontekstu. Znanstveni dokazi, ki jih predstavlja, so dobro znani po vsem svetu, tudi med nemuslimanskimi učenjaki. Številne napovedi iz Kur’ana so se uresničile; in njegovi nauki so jasno namenjeni vsem ljudem, v vseh krajih in časih.

Presenetljivo je, da nam Kur’an sam predstavlja test pristnosti in ponuja izzive, s katerim dokazuje svojo verodostojnost. Allah nam v Kur’anu pravi:

Pa zakaj se ne poglobijo v Kur’an? Če bi bil od nekoga drugega in ne od Allaha, bi v njem zagotovo našli številna protislovja. [Plemeniti Kur’an 4:82]

Še en čudovit izziv iz Allahove knjige:

Če dvomite v to, kar razodevamo Našemu sužnju (Muhammadu), pa pridite s suro (poglavjem) primerljivo tej.” [Plemeniti Kur’an 2:23]

In Allah nam pošilja še en izziv:

“Pa vi prinesite deset podobnih, izmišljenih poglavij!” [Plemeniti Kur’an 11:13]

In končno:

“Potem prinesite eno podobno poglavje Kur’anskemu” [Plemeniti Kur’an 10:38]

Nihče ni mogel poustaviti knjige, kot je ta, niti deset poglavij, niti enega samega poglavja. Na tisoče ljudi se ga je zapomnilo na pamet v času Muhammada (mir in blagoslov z njim) in ta memorizacija je bila nato prenesena naprej od učitelja do študenta iz generacije v generacijo; iz ust v ušesa, od naroda do naroda. Danes se je vsak musliman na pamet zapomnil vsaj del Kur’ana v izvornem arabskem jeziku v katerem je bil razodet 1400 let nazaj, čeprav večina muslimanov ni Arabcev. Na svetu je približno 9 milijonov muslimanov, ki so si v celoti zapomnili Kur’an, besedo za besedo, in lahko recitirajo celoten Kur’an v arabščini v enaki obliki kot ga je recitiral Muhammad ﷺ pred 14. stoletji.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…