Home Osnove Smisel življenja Vsi smo sužnji – poglejte kako..

Vsi smo sužnji – poglejte kako..

si suženj

Si suženj? Si!

Vsak človek je suženj. Ampak vprašanje je: komu ali čemu?

Si suženj svoji službi, ki ti narekuje, da mora biti naslednji projekt končan do x dneva in časa in zato delaš 14 ur na dan, da končaš? Ali si suženj trenutnim trendom, ki ti narekujejo, kaj je modno in kaj ni in temu slepo slediš? Ali si suženj sam sebi, s tem, ko ješ, kar hočeš, piješ, kar hočeš ali delaš, kar hočeš brez vsakršnih omejitev?

Razmislite o tem: Resnično svobodo lahko občutite le, če ste suženj Tistemu, ki vam je dal življenje in Tistemu, kateri vam ga bo vzel. Tistemu, ki vam je dal zrak, ki ga dihate, hrano, ki jo jeste in svetlobo s pomočjo katere vidite. Tisti, ki vas je ustvaril iz ničesar in ustvaril vse okoli vas in postavil ravnovesje in harmonijo.

Vsemogočni Bog pravi:

In nisem ustvaril džinnov in ljudi razen zato, da Mene častijo. [Plemeniti Kur’an 51:56]

Beseda ‘čaščenje’ je grob prevod arabske besede ‘ibadah’, ki ne vključuje samo hvale, poveličevanja in spoštovanja Boga, na kar navadno pomislimo, ko slišimo besedo ‘čaščenje, temveč vključuje tudi poslušnost Bogu.

Vsi plemeniti poslanci in Božji glasniki, vključno z Noetom, Abrahamom, Mojzesom, Jezusom in Muhammadom (mir in blagoslov z vsemi), ki je bil končni in zadnji med njimi, so bili Božji sužnji, kateri so Ga hvalili in slavili, se mu zahvaljevali ter delati, to kar jim je naročil in se odmikali stran od tistega, kar je prepovedal. Vsi so se popolnoma predali Njemu.

To je bistvo vsakega muslimana, miroljubnega človeka, ki se podredi Bogu.

Edina vera, ki kliče k popolni pokornosti Stvarniku in ne Njegovemu stvarstvu je islam. Dejanska beseda ‘islam’ pomeni pokoravanje, čaščenje Stvarnika samega in ne Njegovega stvarstva.

Torej na voljo imate dve izbiri, ali ste suženj stvarstvu ali pa suženj Stvarniku, se mu podredite, tako, kot so se Mu vsi Njegovi plemeniti poslanci in glasniki vere.

Naredite prvi korak in začnite iskreno prositi za vodenje od svojega Stvarnika.

 

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…