Home Osnove Znanost Stvarnik in dokazi o Njegovem obstoju

Stvarnik in dokazi o Njegovem obstoju

stvarnik_in_preizkus_resnice

Kakšno je vaše mnenje o Stvarniku?

Naj začnemo s tem, da si priznamo, da nismo bogovi, niti nimamo vsega znanja. Prav tako je pomembno, da očistimo naše misli vseh vnaprej postavljenih predsodkov o tem, kako je vse skupaj nastalo in kako se vzdržuje in ohranja. To je prvi ključni korak k osvojitvi resničnega znanja in ugotavljanju dejstev na podlagi dokazov.

Če boste vprašali ljudi: “ali verjamete v Boga” boste gotovo dobili zelo različne odgovore. Pravo vprašanje, bi se pravzaprav moralo glasiti “kaj verjamete o Bogu?”

Premislite o tem:

Če obstaja stvarstvo, potem mora obstajati tudi Stvarnik.

Če obstaja Stvarnik, potem mora On biti Vzdrževalec.

Stvarnik se ne more ustvariti sam.

Če je edini Stvarnik/Vzdrževalec – potem mora biti EDEN

Bog mora biti eden. V nasprotnem primeru, če bi bilo bogov več, in ne en sam, bi bili priča številnim nestrinjanjem in tekmovalnostjo med njimi.

Reci: “On je Allah, Edini. Allah je Samo-obstoječi, h Kateremu se vsi zatekajo. Ni rodil in ni rojen, In Njemu, Edinemu ni enak nihče.” [Plemeniti Kur’an 112:1-4]

Se lahko strinjamo, da obstaja Stvarstvo? Ali pa enostavno sprejmemo, da je vse prišlo iz ničesar in ustvarilo celotno vesolje? To je zelo pomembno Allahovo sporočilo v Kur’anu. Nekaj ne mora priti iz ničesar. Torej, nekaj mora že obstajati, ki je ustvarilo, vse to, za kar vemo, da obstaja. In na to ‘nekaj’ se je potrebno obračati v stiski in zahvali.

Kot je Allah rekel v Svoji Knjigi:

‘Ustvaril sem vas le za to, da boste le Mene častili.’ [Plemeniti Kur’an 51:56]

Prav tako nam je On povedal, da nas bo preizkušal z našim premoženjem, družino, otroci in socialnim statusom.

Skušali vas bomo z nekaj strahu, lakote, izgube imetja, življenj in pridelkov. Ti pa sporoči blago vest potrpežljivim. [Plemeniti Kur’an 2:155]

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…