Home Blog Novice Nizozemski politik in bivši sovražnik islama postal musliman

Nizozemski politik in bivši sovražnik islama postal musliman

prestopil v islam

Bivši član anti-islamske Stranke Svoboda pod vodstvom Geerta Wildersa sprejel islam!

“Pričam, da ni drugega božanstva vrednega čaščenja, razen Allaha in pričam, da je Muhammad Njegov suženj in Poslanec.”

S to frazo je bivši član nizozemske ekstremno desničarsko usmerjene anti-islamske Stranke Svoboda pod vodstvom Geerta Wildersa razglasil svojo spreobrnitev v islam!

Preko svoje strani na znani spletni socialni mreži Twitter je Arnoud v nizozemščini razglasil svoj ‘Nieuwe start’ (nov začetek) kot musliman. Novico potrjujejo tudi nizozemski mediji.

Do konca leta 2011 je bil Arnoud van Doorn član kontroverzne desničarsko usmerjene anti-islamske stranke Partij voor de Vrijheid (PVV).

27. februarja 2012 je objavil twit v arabščini in javno razglasil svoj vstop v islam s frazo

Ašhadu an-la ilaha illa Allah, ua ašhadu anna Muhammadan abduhu ua rasuluhu

Pričam, da ni drugega božanstva vrednega čaščenja, razen Allaha, in pričam, da je Muhammad Njegov služabnik in Poslanec.

Ta fraza je znana kot prvi steber islama.

Glede na njegov prejšnji pogled na islam je Arnoudova zgodba mnoge zelo šokirala. Nekateri so celo dvomili v resničnost te novice in grobo kritizirali njegovo odločitev, če je le ta resnična. Na twitterju, kjer se še vedno vrstijo razprave na to temo, je Arnoud izrazil nelagodje zaradi nekaterih ‘sovražnih komentarjev’.

Arnoudova twitter stran pa je po drugi strani preplavljena s stotinami obiskovalci in pozitivnimi komentarji, podporami in čestitkami.

Arnoud je v samem začetku zavrnil številne intervjuje, saj ni želel javno deliti vseh podrobnosti iz svoje zgodbe. Izjavil je le, da je njegova vera osebna stvar in ne želi o tem razpravljati v javnosti. Pred kratkim pa je izjavil, da bo kmalu tudi javno spregovoril o podrobnostih svoje spreobrnitve.

In to se je tudi zgodilo…

V intervjuju z Al-Jazeera.net je Doorn ponovno potrdil, da je novica o njegovi spreobrnitvi resnična in tako naredil konec dvomov in ugibanja.

“Kdorkoli me osebno pozna, je lahko predvidel to odločitev. Več kot eno leto sem se pospešeno učil o islamu s pomočjo knjig in predavanj.”

“Nedvomno pa so šokirani tisti, ki mi niso zelo blizu, predvsem tisti, ki me poznajo kot člana anti-islamske politične stranke. In zato so tudi dvomili o moji odločitvi.”

Arnoud nadaljuje: “Sem človek, ki na svet ne gleda le površinsko in zato ne sodim ljudi ali vere po videzu ali prvem vtisu ali pa po tem, kar se sliši v medijih.”

Muslimanski prijatelj iz Haaga me je po dolgih razpravah in številnih vprašanjih napotil v mošejo, kjer so me sprejeli z odprtimi rokami in z neizmerno prijaznostjo in sočutjem. Moja odločitev pa se je vseeno zgodila kasneje, ko sem sam čutil, da je islam prava pot. To je morala biti moja odločitev, brez dvoma.

In kot bivši glas anti-islamske politične stranke, ki je znana kot odprt sovražnik islamu, pravi: “Vsi delamo napake. Toda kljub temu menim, da za vsako življenjsko izkušnjo obstaja nek razlog oziroma pomen. In prav ta moja izkušnja je povezana z mojim sprejetjem islama.

Iz teh izkušenj sem se veliko naučil. Verjamem, da je prav moja povezanost s to stranko razlog, da sem sedaj musliman. To je nov začetek mojega življenja in prosim Boga, da me vodi.”

Vsekakor! Vodenje prihaja od Allaha, Enega in Edinega Boga in Arnoud je lep primer.

Izrekamo dobrodošlico Arnoudu in prosimo Boga, da ga vodi na Njegovo pravo pot.

Amin.

 

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…