Home Osnove Džihad Kaj imata skupnega islam in terorizem?

Kaj imata skupnega islam in terorizem?

terorizem islam

“ISIS se uri v Sloveniji!?”
“Teroristi so ugrabili letalo!”
“Teroristi vzeli talce!”

“Počutim se, kot da bi nekdo vlomil v moj dom, mi ubil družino in policija za to krivi mene!” Citat muslimana iz Washingtona, DC.

Brez dvoma, da bi se vsakdo strinjal, vsaj o eni stvari: Terorizem je grozljiv.

Toda, kar v tem trenutku mnogim ni jasno je, da muslimani pravzaprav NISO teroristi. Islam ne uči terorizma, bombardiranja, ugrabljanja letal in umora. Ravno nasprotno! Torej, kaj imata skupnega islam in terorizem? Odgovor je: prav nič!

Tudi Džihad, pogosto napačno razumljen kot “Sveta Vojna”, je daleč od tega, kar se navadno piše v časopisih in drugih medijih.

Ena izmed osnovnih besed, ki izhaja iz korenine pomena besede “Islam” je “MIR.”

Kako je lahko nekdo, kot profesionalni novinar tako naiven, da ne bi vedel, da obstaja razlika med nekom, ki dela določena grozljiva dejanja in ob enem zase pravi, da pripada neki veri in med vero samo. Mislim, da je mnogo ljudi danes že spoznalo to dejstvo.

Timothy McViegh, ki je pred leti razstrelil zvezno ustanovo v Oklahomi je bil katolik. Je kdo obtožil cerkev za to, kar je storil?

Irski katoliki in irski protestanti so se dolga leta pobijali med seboj zaradi verskih zadev in mediji v tem primeru? Ali so ignorirali to dejstvo?

Mir

“Salam” (mir) je najpogostejša beseda na jeziku muslimana.

“Kadarkoli se dva človeka srečata, si izmenjata pozdrave, drug drugemu zaželita mir: “Naj bo mir s teboj.” Toda mir ne more prevladati brez pravice. Ker se koncepti pravice lahko razlikujejo od enega človeka do drugega, od ene družbe do druge, muslimani verjamemo, da je prava pravica tista, ki jo je določil Allah (Bog).

Islam dovoljuje bojevanje v samoobrambi ali v obrambi vere, ali proti tistim, ki nasilno preganjajo

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…