Home Blog Novice Znanstveniki trdijo, da se otroci rodijo z vero v Boga

Znanstveniki trdijo, da se otroci rodijo z vero v Boga

otroci verujejo v Boga

Preberite si ta neverjeten članek, povzet po izjavah nemuslimanskega znanstvenika dr. Barreta in nato premislite, kaj na to temo pravi islam.

Znanstveniki trdijo, da se otroci rodijo z vero v Boga

Dr. Barret pravi: “Če bi vzeli skupino otrok in jih pustili na samotnem otoku, da se vzgajajo sami, mislim, da bi verovali v Boga.”

Dr. Barret, raziskovalec na Oxfordski univerzi, center za antropologijo, trdi, da so mladi ljudje nagnjeni k verovanju v višje bitje, ker verjamejo, da je bilo vse ustvarjeno z nekim razlogom.

Pravi, da majhni otroci verujejo v Boga, tudi, če o tem niso bili poučeni iz strani njihovih družin ali šol.

“Znanstveni dokazi, ki so nam na voljo iz zadnjega desetletja, pričajo o tem, da sodobna znanost še vedno ni odkrila vsega o razvoju otrok. Ena izmed novih spoznanj je, da imajo otroci naravno nagnjenost k temu, da vidijo svet ustvarjen z nekim namenom in da za tem stvarjenjem stoji neko inteligentno bitje” je povedal za BBC na Radiu 4.

Dr Barrett bo na svojem predavanju na Univerzi v Cambridgu govoril o psihološkem eksperimentu na otrocih, za katerega pravi, da je dokaz o tem, da otroci instinktivno verujejo, da je skoraj vse ustvarjeno z določenim namenom.

V eni izmed raziskav so bili šest in sedem letniki vprašani zakaj naj bi začel obstajati prvi ptič in odgovorili so “zato, ker se lepo oglaša” in “zato, ker naredi svet lepši”.

Druga raziskava na dojenčkih starih 12 mesecev kaže na to, da so bili dojenčki presenečeni, ko so videli posnetek vrteče se krogle, ki naj bi ustvarila visoko zgradbo iz neurejenega kupa predmetov.

Dr. Barrett pravi, da obstajajo dokazi, da otroci pri štirih letih razumejo, da nekatere predmete naredi človek, medtem, ko je pri stvarjenju narave in sveta okoli nas drugače. Dodal je, da naj bi otroci bili veliko bolj nagnjeni k verovanju v stvarjenje kot pa v evolucijo, ne glede na to, kaj jih učijo starši in učitelji. Prav tako trdi, da so antropologi odkrili, da v nekaterih kulturah otroci verjamejo v Boga brez, da bi bili izobraženi o naukih vere.

“Preprost in naraven razvoj otroškega razuma, jih naredi dovzetne za vero v božje stvarjenje in višje inteligentno bitje. Na drugi strani pa se človeškemu razumu evolucija zdi nenaravna in relativno težko verjetna.”

Kaj o tem pravi islam?

Poslanec Muhammad ﷺ je rekel:

Vsak otrok je rojen s fitro (naravno nagnjenost) k islamu (podreditev in poslušnost Bogu v miru) in njihovi starši ga nato vzgojijo, da postane jud, kristjan ali pogan.

Load More Related Articles
Comments are closed.

Check Also

Kaj je Eid? Zakaj muslimani praznujejo ta praznik?

Kaj je Eid? Ali se muslimani resnično lahko zabavajo? Break – fast = Breakfast! Eid Al-Fit…